top of page

Over mij

Na de kunstacademie (grafische vormgeving) heb ik bij reclamebureaus merkcampagnes bedacht en ontwikkeld. Daar maakte ik bekroond werk voor o.a Albert Heijn, ING, Etos en Artis.

 

Ik werk nu als freelance Art-Director voor bedrijven en instellingen. Zoals sieradenmerk A Beautiful Story, Amsterdam UMC en op dit moment loopt er een mooie opdracht voor zorginstelling Nieuw Unicum.

 

Verder heb ik een lijn ansichtkaarten vormgegeven. Ze worden verkocht bij verschillende musea en conceptstores.

Sinds een jaar heb ik mijn eigen studio. Daar illustreer ik nu ook voor bedrijven en particulieren. En ik maak vrij werk. 

portret verestild.jpg
Dude

Hoe ik werk

Kleur speelt een grote rol in mijn werk. 

Ik gebruik het liefst ongemengde heldere kleuren.

 

Materialen kies ik zorgvuldig uit; kwalitatief krijt met krachtige kleurpigmenten en zwaar en zuurvrij tekenpapier.

 

Met mijn ongeslepen krijtpunt kan ik niet anders dan tot de essentie komen van wat ik wil vertellen. 

 

Ik hou van ongepolijst. Niet van picture perfect. Ik hou van los en vrij.

 

Krijt is perfect om deze waarden te manifesteren.

5340E0AF-D8C2-4C9D-9776-4B0013B2AA99.JPG
16608d3d-c7c0-4e12-b451-d71fbf5559fa.jpg

Over de rainbow

"Nee, we gaan hier geen regenbogen tekenen, dametje." Als kind moest ik naar kunstles in het Van Gogh museum. Daar tekende ik een 'simpele' regenboog. Dat mocht niet en ik besloot toen en daar dat ik niet kon tekenen. Op een skivakantie in 2020 heb ik eenvoudige wasco's in een lokaal winkeltje gekocht en ben ik weer gaan tekenen. Sindsdien ben ik totally over the rainbow. Doe ik waar ik plezier in heb. En ben ik niet meer bang om niet perfect te zijn. Beluister hier het nummer "Over the Rainbow"gezongen door Eva Cassidy.

Wat anderen over mij zeggen

Willemien haar grootste kracht is dat ze zich kan verbinden met de essentie van een merk. In ons geval A Beautiful Story. De inzichten die daaruit volgen vertaalt ze naar concrete uitingen die de wereld in kunnen. Ik vind het heerlijk met haar werken, ze maakt dingen licht én leuk. Haar creatiekracht brengt altijd nieuwe invalshoeken. En wat ook heel fijn is, dat ze met iedereen door een deur kan. Voelt zich niet snel aangevallen en altijd open voor feedback en het nóg beter maken van wat er ligt.

Cathelijne Lania - Oprichtster A Beautiful Story

Unknown.jpeg
bottom of page