top of page

Geef je kind wortels en vleugels. Eindexamen 2024
Zo blij. Zo vrij.


Zo blij. Zo vrij. Het zijn simpele woorden. Maar voor mij heel belangrijk. In wie ik ben. Hoe ik me voel, wat ik wil uitdragen en iedereen toewens.


Onze middelste is gisteren gebeld met 1 van spannendste telefoontjes ever. Namelijk die van school. Drie woorden: JE BENT GESLAAGD! Hij heeft zijn eindexamen dus gehaald.

Na 7 jaar nog nooit zijn huiswerk te hebben gemaakt (biechtte hij gisteren op).


Maar terug naar dat gevoel van vrijheid...


Ik zag het ook gebeuren bij Mats. Van onder af, van buik naar hoofd, begon 'ie te smilen. Een binnenvetter, dus elke minimale beweging in zijn gezicht vertelt boekdelen.


Ooit hoorde ik, nog voordat ik zelf kinderen had, de prachtige woorden:" Geef je kind wortels en vleugels. En dat is NU. Bizar.


Zo vliegt de tijd. En vliegt hij de wereld in. Ik ga 'm missen, maar ik gun 'm alle vrijheid van de wereld. Maar dit werk kan je ook verder trekken. Naar iedereen die zich op zijn of haar manier vrij voelt.


Taboes hebben doorbroken, durven te zijn wie ze zijn, zonder schaamte te leven. Zonder oordeel van anderen. Uit een patroon te stappen. En te dansen waar en wanneer je maar wil.Commentaires


bottom of page