top of page
krasopening wit.jpg

We zitten allemaal vast. We zitten vast aan een scherm, een dieet, een sportabonnement, een gezin, een hypotheek, een deadline. Vast in je schouders, vast in je hoofd, vast in de file, vast aan verwachtingen van anderen en... van jezelf. Dan is het heerlijk om jezelf los te krassen.

Gooi je wilde haren los. Welkom in de Krasklas.

 

giphy piggy.gif

Voor wie is de krasklas?

Voor energieke, creatieve, stylish, stoute

zelfbewuste controlfreaks met gevoel voor humor.

 

giphy kras.gif

Wat leer ik

je terug?

Ooit was je acht en huppelde je over het schoolplein. Kraste je met wasco's regenbogen en zonnetjes.

 

Er was Joris Driepinter. Nu de keuze 5 soorten melk. Springtouwen heeft nu plaatsgemaakt voor 4x per week rocycle en een yin yoga clinic. Brinta mag niet meer, want teveel carbs. Waar we vroeger zorgeloos het leven doorhupsten op een lolobal, hebben we nu 50 ballen in de lucht te houden.

 

Waarom kunnen de dingen weer niet gewoon lekker simpel zijn. Zoals krassen met krijtjes? Waarom tekenen we nooit meer? Waar kunnen we ons creatief afreageren? Waar kunnen we weer eens buiten de lijntjes gaan? 

Wanneer kan je zelf weer iets maken wat je vol trots op je muur hangt in plaats van de schoolwerkjes van je kinderen. Waar is het plezier, de lol, de voldoening, de energie en de zelfexpressie?

dit ben ik op een schoolfoto uit 1979

NI FUCKING WAY

De 9 beste excuses 

om niet mee te doen

01

Ik kan niet 

tekenen

Snap ik. Je hebt het waarschijnlijk sinds je achtste never nooit meer gedaan. Good news for you: We pakken de boel gewoon weer op. 

02

Ik kan niet 

tekenen

Dan zeg je dat toch gewoon niet meer? Zeg dit eens:

Ik kan krassen. Dat klinkt toch veel rebelser. Bye bye, t-word!

03

Ik kan niet 

tekenen

Draai het eens om? Wanneer kan je dan wel tekenen? Als iets lijkt? Als de kleuren kloppen? De verhoudingen? Boring! Zoek iets waarin iets niet lijkt. Dat is zoveel interessanter dan hoe het heurt.

04

Ik kan niet 

tekenen

Het vak tekenen was vooral op de Middelbare een moetje. Al vond je het ergens wel leuk, het werd ook beoordeeld met een cijfer. Weer die druk. Weg lol. Ik ga zorgen voor een lekkere dosis energie en endorfine.

05

Ik kan niet 

tekenen

Komt door die die ongezellige gevoelloze HB potloden. En die autistische passer. Die genaloze gum (want foei als de lijn niet recht was!) Bye, bye autoritaire geodriehoek! Hallo creatiekracht en rebellie. We gaan tegen de tekenregels in

06

Ik kan niet 

tekenen

Joh, je kan het de tekendocent eigenlijk niet verwijten. Zij had zich aan een modules en methodes te houden. Ik ben niet opgeleid als tekendocent, heb geen didactische papieren en al helemaal geen methode. Ik doe wat ik zelf had willen leren, wat ik heb gemist, wat ik anders zou doen. 

07

Ik kan niet 

tekenen

Kijk, tekenen is een container begrip. Je kan met alles tekenen. Aquarelverf, houtskool, acryl. Ik heb zelf alles uitgeprobeerd, maar krijt is the easy winner. Waarom? Geen gedoe met kwasten en schoonmaken, geen ezels die meegezeuld hoeven worden. Laat gewoon wat krijtjes in je clutch glijden en ga waar je wilt.  

08

Ik kan niet 

tekenen

Al zou je heeeeel goed kunnen tekenen, dan is het de kunst om bewust imperfect te gaan tekenen. En weet je wat nou zo leuk is? Door de dikke punt van een ongeslepen krijtje kan niemand meer tekenen. Want alles gaat precies niet waar je het hebben wilde. Let it goooooo!

09

Ik kan niet 

tekenen

Dat dacht ik ook. Maar ik hou van niet gelukte tekeningen. Quasi ongelukkige tekeningen. Iemand zei dat over mijn werk. Het is het grootste compliment wat ik kan krijgen. 

Mooi materiaal om mee te werken, goeie tips, lekker laagdrempelig en zonder 'competitie' (zooooo fijn!!)  

Milly Bakker

"Je bent een super fijne 'motivator' die spat van de creatieve energie en humor! "

Saskia Kemperman

Willemien zei:

"Ga nu dat moois 

 doorkrassen!"

 

Dat zou ik nooit zelf hebben gedaan."

Marije Strooij

bottom of page