top of page

Kras jezelf los
in de Krasklas!

We zitten allemaal vast. We zitten vast aan een scherm, een dieet, een sportabonnement, een gezin, een hypotheek, een deadline. Vast in je schouders, vast in je hoofd, vast in de file, vast aan verwachtingen van anderen en... van jezelf.

 

Dan is het heerlijk om jezelf los te krassen.

giphy piggy.gif

Voor wie is de Krasklas?

Voor controlfreaks. Voor perfectionisten. Voor piekeraars. Waarom? Omdat het in de Krasklas niet gaat om het eindresultaat, maar om de fun. Gewoon lekker met de flow van die kinderlijke krijtjes ervaren hoe lekker het is om lukraak, zonder plan iets op papier te zetten (en mee naar huis te nemen)

Tekenkramp

"Nee, we gaan hier geen regenbogen tekenen, dametje." Als kind moest ik naar kunstles in het Van Gogh museum. Daar tekende ik een 'simpele' regenboog. Dat mocht niet en ik besloot toen en daar dat ik niet kon tekenen. Op een skivakantie in 2020 heb ik eenvoudige wasco's in een lokaal winkeltje gekocht en ben ik weer gaan tekenen. Sindsdien ben ik totally over the rainbow. Doe ik waar ik plezier in heb. En ben ik niet meer bang om niet perfect te zijn. .

Meer over mij
IMG_8538_edited.jpg
NI FUCKING WAY

De 9 beste excuses 

om niet mee te doen

01

Ik kan niet tekenen

Snap ik. Je hebt het waarschijnlijk sinds je achtste never nooit meer gedaan. Good news for you: We pakken de boel gewoon weer op. Ik kan niet Excel. Omdat ik het nog nooit gedaan heb.

02

Ik kan niet tekenen

Dan zeg je dat toch gewoon niet meer? Zeg dit eens: Ik kan krassen. Dat klinkt toch veel rebelser. Bye bye, t-word!

03

Ik kan niet tekenen

Draai het eens om? Wanneer kan je dan wel tekenen? Als iets lijkt? Als de kleuren kloppen? De verhoudingen? Boring! Zoek iets waarin iets niet lijkt. Dat is zoveel interessanter dan hoe het heurt.

04

Ik kan niet tekenen

Het vak tekenen was vooral op de Middelbare een moetje. Al vond je het ergens wel leuk, het werd ook beoordeeld met een cijfer. Weer die druk. Weg lol. Ik ga zorgen voor een lekkere dosis energie en endorfine.

05

Ik kan niet tekenen

Komt door die die ongezellige gevoelloze HB potloden. En die autistische passer. Die genaloze gum (want foei als de lijn niet recht was!) Bye, bye autoritaire geodriehoek! Hallo creatiekracht en rebellie. We gaan tegen de tekenregels in

06

Ik kan niet tekenen

Joh, je kan het de tekendocent eigenlijk niet verwijten. Zij had zich aan een modules en methodes te houden. Ik ben niet opgeleid als tekendocent, heb geen didactische papieren en al helemaal geen methode. Ik doe wat ik zelf had willen leren, wat ik heb gemist, wat ik anders zou doen. 

07

Ik kan niet tekenen

Kijk, tekenen is een container begrip. Je kan met alles tekenen. Aquarelverf, houtskool, acryl. Ik heb zelf alles uitgeprobeerd, maar krijt is the easy winner. Waarom? Geen gedoe met kwasten en schoonmaken, geen ezels die meegezeuld hoeven worden. Laat gewoon wat krijtjes in je clutch glijden en ga waar je wilt.  

08

Ik kan niet tekenen

Al zou je heeeeel goed kunnen tekenen, dan is het de kunst om bewust imperfect te gaan tekenen. En weet je wat nou zo leuk is? Door de dikke punt van een ongeslepen krijtje kan niemand meer tekenen. Want alles gaat precies niet waar je het hebben wilde. Let it goooooo!

09

Ik kan niet tekenen

Dat dacht ik ook. Maar ik hou van niet gelukte tekeningen. Quasi ongelukkige tekeningen. Iemand zei dat over mijn werk. Het is het grootste compliment wat ik kan krijgen.

bottom of page