top of page

Zo maak ik Petietjes in opdracht.

1. Ik vraag een aantal foto's van mijn supermodel. In dit geval een voetballer. Bij voorkeur een aantal snapshots door iemand die de sportheld en zijn karakteristieken als geen ander kent. Familie, coaches, trainers, andere fans. Een klein interviewtje misschien met vragen als: Is hij of zij linksbenig? Waar staat 'ie in het veld? Wat doet 'ie altijd als hij scoort en wat als hij staat te lummelen in het veld? (zie onderstaande foto's) 

2. Ik maak een keuze.

Ik kies de meest specifieke houding met in mijn achterhoofd wat ik te horen heb gekregen over mijn supermodel. In het geval van voetbal Petietjes voor onder 17-01 van de Koninklijke HFC koos ik van de keeper deze foto. Prachtige houding, duidelijk een keeper die de bal met zijn handen mag aanraken en met zijn blik gefocust op waar hij de bal naartoe gaat knallen (zie onderstaande foto)3. Nu heb ik de houding, dan komt kleur! Ik bedenk dat een keeper vaak lekker veel kleur heeft. Kleur is zeg maar...mijn ding. Ik vraag een foto waar de keeper meer kleur draagt of ik maak zelf een foto van de keeper als ze thuis spelen. Dat heb dus gedaan. Zeer onscherp, maar ik weet wel welke kleur ik moet kiezen namelijk lekker fel geel! (zie onderstaande foto)
4. Ik adem drie keer diep, slijp mijn krijtje, strijk nog 1 keer het papier glad en begin direct met krassen. Zonder eerst met potlood op te zetten. Dus direct, wild, vrij, los en hopelijk in 1 keer raak (zie onderstaande foto).


5. Als 'ie gelukt is (dat is soms in 1 x, maar vaker in 4 a 5 keer) dan scan ik 'n in, maak 'm mooi vrijstaand en zet 'm tussen de andere spelers op het vel. Dat is ook altijd even een werkje. Het ritme is belangrijk. Beetje rust, beetje actie. Als ze er allemaal staan, maar ik de mooiste compositie, zet mijn handtekening eronder en laat ik 'm printen. Voor wie wil lijst ik 'm ook nog in. Dan weet je zeker dat 'ie wordt opgehangen en niet ergens onder bed tussen de voetbalsokken komt te verstoffen. En een kado is pas een kado als je iets mag uitpakken. Dus ik pak 'm in met een mooi maar goedkoop papiertje van de Hema. (zie onderstaande foto's)
En dan...allemaal in 1 keer uitpakken!
Comments


bottom of page