top of page

De opdracht


Fiek had een cadeaubon voor haar verjaardag gekregen voor een Petietje. Ze wilde graag het autootje dat voor restaurant Dauphine staat. Het ging haar vooral om die ene kleur. Roodbruin. Beetje aubergine. Haar favoriete kleur! Het kado had ze van haar vriendinnen gekregen met wie ze vroeger vaak at in Dauphine. Nu niet meer zo vaak. Iedereen woont ergens anders. Dus af en toe gaan ze er nog heen.


De schets


Ik maak altijd een paar schetsen die ik deel met de opdrachtgever. In dit geval dus Fiek. De communicatie doe ik het liefst in Whatsapp. Dat werkt snel en dat is praktisch want dan kan je ook lekker direct reageren.De persoonlijke twist


Dauphine is een heel leuk Frans autootje met een open dakkie. Even proberen hoe het zou zijn om Fiek uit het dak te laten komen. Lekker vrij, open vizier, naar de toekomst...mwa...


Het definitieve voorstel


En dan weet je opeens dat je het hebt. Dat voel je gewoon.

De hartslag gaat sneller en dan weet je dat je de persoonlijke zoektocht kan staken.

Dan app ik 'm natuurlijk meteen door. En dan hoop ik dat Fiek 'm ook mooi vindt.Eureka!


Fiek heeft helder blauwe ogen. Maar dan ook écht blauwe ogen. Turquoise blauw.

De koplampen zijn eigenlijk geel (zoals het originele Dauphine autootje heeft).

Maar geel liet ik links liggen en pakte de kleur Bleu Turqoise.

De reactie


Wil je ook een Persoonlijk Petietje? Of gewoon een beetje op de site koekeloeren wat anderen bestelden? Dat kan hier. Je eigen Petietje maken? Dat kan in de Krasklas.


Geef je kind wortels en vleugels. Eindexamen 2024
Zo blij. Zo vrij.


Zo blij. Zo vrij. Het zijn simpele woorden. Maar voor mij heel belangrijk. In wie ik ben. Hoe ik me voel, wat ik wil uitdragen en iedereen toewens.


Onze middelste is gisteren gebeld met 1 van spannendste telefoontjes ever. Namelijk die van school. Drie woorden: JE BENT GESLAAGD! Hij heeft zijn eindexamen dus gehaald.

Na 7 jaar nog nooit zijn huiswerk te hebben gemaakt (biechtte hij gisteren op).


Maar terug naar dat gevoel van vrijheid...


Ik zag het ook gebeuren bij Mats. Van onder af, van buik naar hoofd, begon 'ie te smilen. Een binnenvetter, dus elke minimale beweging in zijn gezicht vertelt boekdelen.


Ooit hoorde ik, nog voordat ik zelf kinderen had, de prachtige woorden:" Geef je kind wortels en vleugels. En dat is NU. Bizar.


Zo vliegt de tijd. En vliegt hij de wereld in. Ik ga 'm missen, maar ik gun 'm alle vrijheid van de wereld. Maar dit werk kan je ook verder trekken. Naar iedereen die zich op zijn of haar manier vrij voelt.


Taboes hebben doorbroken, durven te zijn wie ze zijn, zonder schaamte te leven. Zonder oordeel van anderen. Uit een patroon te stappen. En te dansen waar en wanneer je maar wil.bottom of page