top of page

Knippen met Siep

Elke ochtend wandel ik. Siep is de aanjager. Siep is onze eerste hond. Ik wilde helemaal geen hond. Had nog nooit een hond geaaid. Ik ben sowieso geen dierenvriend, maar Siep is steeds meer okay. Ik heb een miniatuur snoeischaartje in mijn boswachtersjas. Daarmee knip ik takken of bloemen en zet ze thuis in mijn vaas. Zo heb ik elke week verse wilde bloemen in huis. Wandelen met een hond is het leukste van een hond hebben. Doordat Siep om de 3 meter pist (het is een mannetje en (nog) niet gecastreerd, kan ik mijn eigen tempo lopen of stilstaan als ik iets moois zie. Het tempo van wandelen is fijn. En je kan zo lekker inzoomen op een twijgje, een paardebloem, een omgewaaide beuk door Eurinice en je het werkt superzen op je mind.


Dit is mijn eerste story over wat ik allemaal meeneem naar huis, of wat me is opgevallen of is ingevallen tijdens mijn avonturen met Siep. En hoe de natuur mij en zovelen voor mij inspireert om te gaan tekenen.

 

Dit is wat ik vandaag heb geknipt. Als je fluitenkruid plukt, trek je namelijk de wortel mee en dat wil ik niet. Het bloeit nu in overvloed dus je kunt het schaamteloos knippen. Een tak of 6 geeft al een mooie volle bos. De naam is ook zo leuk Flui-te-kruit. Daar word je toch instant vrolijk van.

Ik zet ze thuis in een karaf. Want die is lekker stevig. Ze gaan wel snel uitvallen, maar verval is mooi.

 

Deze prachtige zwart-wit foto staat bij mij achter de geraniums die ik zelf gekweekt heb. Ik kreeg het stekje van een bevriend kunstenaar uit Groningen. Ik heb de foto gekocht in een winkeltje in Haarlem dat helaas niet meer bestaat. Ik koos de foto omdat ik er zo later uit wil zien. Met een ruitjes schort en een bloemetjes blouse en dan vooral in die combinatie. Die hoed is trouwens ook wel haalbaar.

 

Ik teken ook graag wat ik knip of pluk. Natuur is een grote inspiratiebron.

 

Wil je op de hoogte blijven van mijn knip avonturen met Siep, dan kan je je aanmelden op mijn nieuwsbrief door mij een mailtje te sturen. Je mag natuurlijk ook een keer meegaan. Dan maken we samen een avontuurlijk en wild bosboeket! Dan kan je thuis gaan krassen met krijtjes (en met kinderen die vinden het vast ook leuk).


PS: Like it, tag it of deel it met vriendinnen die dit ook leuk zouden vinden. Dan kan ik misschien een kraskluppie samenstellen. Dat is wat ik heel graag een keer zou willen doen. Te beginnen met 8, dacht ik zo. Dus ken je iemand die hier geknipt voor is? Graag!

 

Comments


bottom of page