top of page

Lesgeven. Ja, dat is wat is altijd graag wilde doen. Ben een keer langs een Middelbare school gegaan om te vragen of ze een tekendocent nodig hadden. Liep een dagje mee...geen goed idee.

Zo ook ben ik een keer gaan praten op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Als docent reclame en communicatie. Maar alles moest in het Engels...geen goed idee.


Maar nu ik veel meer weet wat ik wil (krassen!) stromen de ideeen binnen. Een krasklas....goed idee.

De eerste krasklas was een pilot en bij mij thuis. Er kwamen 8 krijtmeiden 3 uur krassen. Via een aparte groep op Instagram vlogte ik ze al enthousiast met Stories.


De opdracht was na te denken over een kreet voor aan de muur. Een boze en een lieve. Vaak nemen we iets voor om iets anders te doen, maar door de waan van alledag zijn we dat de volgende dag al vergeten. Vandaar deze 'Wall Reminders' om elke keer herinnerd te worden aan je afspraak.Voorbeelden die gekrast waren zie je hierboven.


Ik was helemaal niet zenuwachtig. Geen moment. Niet bij de ontvangst, niet bij de uitleg, niet bij de oefeningen. Maar toen iedereen bezig was, werd het doodstil. Wat moest ik nu doen? Ik ging maar meekrassen. Wist ik veel.


Totdat iemand om hulp vroeg. Hoe moet ik verder? Ik moest iets zeggen nu, maar er kwam niks. Ik dacht rustig na en ik weet dat mijn creatieve brein me nooit in de steek laat.

Uiteindelijk durfde ik dat meer te doen en draaide ik rondjes om de tafel om aanwijzingen te geven en grappen te maken (het moet wel leuk blijven).


Ter afsluiting vroeg ik tips en tops. Ik had het natuurlijk nog nooit gedaan. En van fouten kan je leren. Daar komen ze...


1.

JE TIPS "Ik zou errug graag meer over 'concept-werken' (van jou) willen leren."


"Een halfuurtje langer voor beginners, dan kan je mbv de eerste tekeningen wat met elkaar bomen over de effecten die je toe kan voegen om de tekst kracht bij te zetten. Zou overigens ook zeker een terugkom klasje organiseren, niets leuker dan met nieuwe mensen krassen en inspiratie opdoen."


"Ander plakband. Evt naam stickers voor deelnemers (bij onbekend klasje)"


"Het was een top middag. En als Juf kan je zeker door!!! hier nog wat tippies: Tussendoor even 'centraal' wat tips/ ideeën geven en naar elkaars werk kijken. Nog iets meer over jouw inspiratie vertellen. Iets meer tijd of maar 1 tekst doen en dan evt aparte les om petietje te maken."


JE TOPS "Mooi materiaal om mee te werken, goeie tips, lekker laagdrempelig en zonder 'competitie' (zooooo fijn!!), geen voorstelrondje, los. Smaakt naar meer, zo'n boksbal training op papier."


"Jouw filmpjes! Als krankzinnig slechte lezer van alle informatie die mij gestuurd wordt per mail/post heb ik genoten van jouw heerlijke berichtjes in de groep!😘 En natuurlijk de middag zelf, heerlijk om te krassen - luisteren - tips te krijgen - je door de rest te laten inspireren en na te kletsen. Dank je! X"


"Hoe relaxt stond jij daar! En dat je het deed zoals jij het fijn vindt. Geen suffe voorstel rondjes etc."


"Het was een top middag. En als Juf kan je zeker door!!! hier nog wat tippies: Tussendoor even 'centraal' wat tips/ ideeën geven en naar elkaars werk kijken. Nog iets meer over jouw inspiratie vertellen. Iets meer tijd of maar 1 tekst doen en dan evt aparte les om petietje te maken."


Comments


bottom of page